To be or not to airbnb

Door: Maandag 14 augustus, dag 21

Blijf op de hoogte en volg Yvonne, Bertjan en Mike

14 Augustus 2017 | Verenigde Staten, Oakland

Morgan Hill - Oakland

Vandaag de start van de nieuwe week. En de eerste dag van de week is net zo goed als elke andere dag van de week om de 10km te lopen. Gisterenavond al samen met Mike een route uitgestippeld, had ik mijn spullen klaar gelegd en het wekkertje op 6:30 gezet. Dat laatste was niet nodig want mij innerlijke klok wekte mij om 6:28. Keurig op tijd en het was zelfs nog een beetje fris buiten. Compleet anders als de andere lopen hier en eigenlijk veel aangenamer. Dat is in de uiteindelijke tijd terug te zien, weer gewoon een ouderwets Nederlands tempo. Dat gold niet voor de omgeving. Ik heb gelopen op die prachtige brede witte stoepen. Maar ook langs landbouwgrond en wijngaarden waar de auto's met 65 kilometer per uur vlak langs je komen. Ook nog een stukje door een typisch Amerikaanse woonwijk voor de beter gestelden. Kortom zo afwisselend zoals al de hele vakantie is.

Moe en voldaan daarna eerst lekker gedoucht en het ontbijt goed laten smaken voordat we op weg gingen naar San José. Dit is een forse stad die al tot de San fransisco bay area behoort. Hier gingen we naar een luxe winkelstraat maar eerst nog heerlijk in het zonnetje op het terras gezeten om de hoek er van. Die winkels wachten vast wel. De winkelstraat zag er inderdaad luxe en duur uit dus de inkopen hebben we maar laten zitten. Al hoe wel. Net buiten deze luxe straat zat een "ordinaire" best buy en aangezien onze fototas het laatste loodje aan het leggen was hebben we daar een nieuwe rugzak gekocht voor de camera.
En of het gesprek over kerst en de kerstwinkel nog niet genoeg was zagen we in San José ook nog serieus een kerstman rondrijden in zijn auto. Niet met pak maar wel met zo'n (kunst) baard. Na deze verbazing kwamen we op de terugweg naar onze auto ook nog een kolibrie tegen. Dat blijft een bijzonder vogeltje om te zien.

Voor de lunch ff snel naar binnen bij de safeway. Nu waren we niet alleen toe aan een broodje maar ook aan een sanitaire stop. En er zit dus bij elke safeway een toilet maar uitgerekend bij deze dus niet. Lekker dan. Dan ook geen boodschappen en snel gezocht naar een andere super. Snel gevonden maar nog maar net op tijd zullen we maar zeggen.

Voor de middag staat sillicon valley / cupertino op het programma. De thuisbasis van onder andere de gigant Apple en zijn tegenhanger Google. Beide wilde ik nu wel eens met eigen ogen zien. Het zoeken naar de ingang bij Apple was nog wel een dingetje maar toen reden we dan uiteindelijk toch recht op de gebouwen af. Ik was bezig met het verkeer en vroeg Von om dan de foto's te maken. Het bleek dat zij hier ook volledig naar toegeleefd had en ze zat er helemaal klaar voor. Nou niet helemaal want ze zei verschrikt " ik ben net een Pokémon aan het vangen". CULTUURBARBAAR !!!!!
Daarom ik de auto nog een keer rond gereden en zelf uitgestapt. Von kon lekker door met Pokemons vangen en ik ben naar het gebouw gelopen. Als Apple fan wil je dat toch een keer van dichtbij zien. Uiteraard de shop even naar binnen en het blijkt dat vanaf dit jaar ook buitenlanders daar mogen kopen. Dus ik terug, Von losgerukt van de Pokemons en wij met zijn drieën naar binnen. Von wilde al een tijdje zo'n hele grote iPad hebben. De prijs is al aantrekkelijk maar in het gesprek met een Apple medewerkster bleek Mike als student nog eens extra korting te krijgen en een gratis koptelefoon ter waarde van 150 dollar. Je voelt het waarschijnlijk al aankomen maar die zijn dus nu in ons bezit. Scheelt al gauw dik 300 euro tov Nederland. Moeite waard toch?
Naast het huidige hoofdkantoor is men ook volop bezig met een nieuw hoofdkantoor. Moet state of The art worden met volop ruimte voor natuur. Helaas hebben we daar niet veel van gezien. Men is daar nog volop bezig en het gebouw wordt grotendeels aan het zicht omtrokken door de bouwschuttingen.

Na deze stop nog naar Google. Een bedrijf waar veel over te doen is met hun privacy en koppelingen van van alles en nog wat. Maar ook een bedrijf waar we met zijn allen heel veel gemak van hebben. Dus ook die wilde ik van dichtbij zien. Misschien komt het door dat ik maar een klein of specifiek deel bij Apple heb gezien maar Google komt veel meer over als een Campus. Volop kleine terrasjes, veel meer groen, hier en daar een sportveld, fietsen voor algemeen gebruik, rondleidingen, groepjes die aan het overleggen waren etc. Het kwam allemaal veel meer als een Community over en als een stuk relaxter.

Na dit bliksembezoek op naar onze volgende plek voor de overnachting.
To be or not to airbnb, thats the question. Spannend want het is voor ons de eerste keer dat we airbnb gebruiken. En de meningen zijn verdeeld. Ik vind het wel wat hebben. De contacten met de eigenaar waren vriendelijk. En ze heeft nog gebeld of alles in orde was. Ook op vragen reageerde ze direct. Niets dan lof. We zitten dus in iemands huis en hebben volop de ruimte. 3 slaapkamers, huiskamer, keuken en badkamer. Enige issue is dat we geen tv hadden. Het staat er wel maar is niet aangesloten. Geeft op zich niets want we hebben razendsnel internet en kunnen alle drie Netflix kijken op onze iPads. De ene op een dus wat groter tablet dan de andere. Maar dit liet Mike niet op zich zitten. Naast een bijbaantje als gids en fotograaf kan hij nu ook tv-installateur op zijn cv bijschrijven. Maar wat een verschil dan met de hotelkamers. Luxe of niet, het blijft altijd beperkt qua ruimte. Mike vind het echter helemaal niets en geeft de voorkeur aan een hotelkamer. Voor nu moet hij zich even schikken want we zitten hier drie nachten. We kunnen nu wel echt ons eten koken/bakken of .... in tegenstelling tot de vorige keer toen we een kitchenette hadden. We hadden het idee om dit ook te doen voor LA op het eind maar dat zal hem dus wel niet worden

Een nadeel is wel dat je in een woonwijk zit en niet direct naast de winkels/restaurant zoals vaak het geval is bij de hotels. Dus nu ff zoeken en een stukje rijden voor we bij een safeway waren. Stuk kleiner, geen Starbucks, geen warme bakker en ontzettend koud. Alsof alle vriezers op maximaal stonden en alle vitrines waren open gelaten. Kennelijk de normaalste zaak van de wereld want iedereen was er daarop gekleed. Wij in korte broek en t-shirt terwijl er ook iemand met een ijsmuts rondliep. Het zit hem toch in die voorbereiding he.

Later die avond bleek er overigens een Starbucks heel dicht bij te zitten in een safeways die ook nog eens een aangename temperatuur had. Helaas was de Starbucks net dicht en begon de avond te vallen. Geen goed idee om dan nog in een onbekende stad te gaan ronddwalen voor een kop koffie. Daarom onverrichte zaken terug gekeerd naar ons huis. Onderweg nog wel een american football training van jeugd gezien. Even gestopt en snel een paar foto's gemaakt. Ik kreeg toch het idee dat de ouders ons, als 2 blanken, wat vreemd aan stonden te kijken. Dus hop, snel maar weer verder naar huis. In het huis blijken de football foto's door de snelheid bewogen. Moeten we het maar gewoon met de herinnering doen.