14 Juli: Angsthaas
Door: knoopenco
Blijf op de hoogte en volg Yvonne, Bertjan en Mike
14 Juli 2012 | Canada, Kamloops
Het hotel is best netjes, het ontbijt en de bedden goed en er zit een zwembad bij. Wat wil een mens nog meer.
Dat betekent dat we vandaag lekker in de buurt konden blijven en rustig aan doen. Dus een mooie hike zat er ook in vandaag. Langs de rivier was de voorkeur van Von. Dus hop de auto in een gaan. Bij de rivier aangekomen hadden we het gauw gezien. Als of je door een paar buitenwijken langs het amsterdam rijnkanaal loopt. Niet echt uitnodigend dus maar weer de auto in en naar een park waar allerlei sportvelden waren. En laten daar nu net allerlei wedstrijden zijn waarbij teams uit geheel britisch columbia meedoen. het was zelf ‘s-avonds op de tv. Gevolg was daarvan wel dat je intree moest betalen en dat er geen parkeerplekje was te vinden. Dit ging hem dus ook niet worden. Daarom eerst eens opzoek gegaan naar de plaatselijke tourist information. Uiterst behulpzaam en er werden 3 plekken aangegeven voor een hike. Ook werd er aangegeven waar we een vergunning konden halen voor het vissen. Het was maar goed dat we dat gevraagd hadden want dit bleek bij de plaatselijke halfords te zijn.(overigens dan wel 25x zo groot). Niet echt de plek waar we het direct gezocht hadden. We hebben nog geen vergunning gekocht omdat we binnenkort britisch columbia verlaten maar weten wel hoe het zit voor als we straks weer terugkomen.
Daarna dan naar onze eerste echte “hike”. Allemaal de bergschoenen aan dus wat kan er nog misgaan. Bij de ingang van het park wat je moest doen mocht je een cougar of een beer tegenkomen. Je moest teruglopen (tsja, dat had ik zelf ook kunnen bedenken), je groot maken (dat zou ik dan doen) en lelijk kijken (dat zou von dan voor haar rekening nemen). Maar uiteindelijk gingen we dan vol goede moed onder de brandende zon van start. Het was wat hobbelig tot we op een gegeven moment moesten gaan klauteren over ongelijke scherpe rotsen met daarnaast een snel stromende rivier afkomstig van de waterval die iets verder op was. Nou, heen was al moeilijk en terug leek me nog veel lastiger. Nu had ik het al warm van die zon, maar door deze situatie kreeg ik het er niet koeler op. En dat voor een waterval. Je weet wel, zo’n ding waar we echt nog tientallen van tegen komen. Ik bleef dus achter maar Von en Mike gingen als echte avonturiers wel verder. Ik ben benieuwd of er bij de ingang van het park bij het bord hoe je moet omgaan met beren en cougarts nu ook de angsthaas vermeld gaat worden.
‘s-avonds hebben we lekker op de hotelkamer gegeten. Er was een magnetron en een keer noodles uit de supermarkt is ook lekker.
Daarna ben ik er in mijn eentje nog even uitgegaan voor het halen van bier. Die kan je dan weer niet bij de supermarkt krijgen maar daarvoor moet je naar een liqour shop. Op zich wel apart hoort in zo’n grote mooie auto in je eentje in zo’n ver land te rijden. Is ook best leuk even. Op de terugweg ook nog even koffie meegenomen van de starburcks. Dat gaat er per slot van rekening altijd in.